Behandelingen

Bij praktijk Heel-zaam worden drie behandelingen gegeven:

1- Gecombineerde behandeling dorntherapie,

2- Voetreflexbehandeling

3- Puur dorn-behandeling

Een volledig consult voor de gecombineerde behandeling dorn-therapie of de voetreflexologie duurt ongeveer een uur.

Wij lopen bij de intake uw klachten, eventuele medicatie en behandelings-historie door en aan de hand daarvan ga ik u onderzoeken.

1- Gecombineerde behandeling Dorn-therapie:
Dorn/Breuss/voetreflexologie/massage via reflexpunten

De behandeling bestaat meestal uit gespecialiseerde stukjes, zoals de beenlengte check en de heuphoogte check uit de ruggewervelcorrectietechniek Dorn in combinatie met voetreflexologie en ontspanning van de spieren door middel van reflexologische punten die de klachten mede kunnen veroorzaken. De behandeling kan tevens  de ontspannende Breuss massage of een goed gesprek omvatten om te kijken wat er eventueel nog meer speelt.
Het kan zijn dat ik besluit bepaalde knooppunten in bijvoorbeeld uw rug, schouders of nek apart te behandelen. De lichte voetzonereflexbehandeling  die ik u geef tijdens de gecombineerde behandeling kan gericht zijn op spierontspanning en wervelkolom-gerelateerde klachten. (Of op andere klachten die mee spelen.) Dit kan een extra stukje ontspanning in uw wervelkolom brengen en geeft mij een indicatie van waar de problemen in uw rug zitten.

Aangezien de behandeling gericht is op het totale lichaam en de ene persoon gevoeliger is dan de andere, kan het voorkomen dat ik een weloverwogen beslissing maak een behandeling korter te maken dan gepland.

Ik wil u verzoeken zorg te dragen voor een goede persoonlijke hygiëne als u komt voor een behandeling.
Makkelijk zittende (sport) kleding maakt de behandeling voor u en mij aangenamer, aangezien ik vanaf de hoogte van uw stuitje werk en u tijdens de behandeling pendelbewegingen maakt.
U zult tijdens de behandeling een ontbloot bovenlijf hebben, broek of rok kan aanblijven.
Vrouwen mogen hun BH aanhouden, dit hoeft echter niet. Tijdens de Breuss-massage, waarbij u op uw buik ligt, zal ik de sluiting tijdelijk los doen. Ik behandel vaak ook even uw voeten.

Tarief/vergoedingen

2- Voetzonereflexologie-behandeling

U wordt behandeld volgens de methode van de Bond van Europese Reflexologen, de BER.
Comfortabel zittend of liggend op een behandelbed met ontblote voeten, zult u een totale voetzonereflexbehandeling van ongeveer een uur ontvangen. Het héle lichaam, inclusief het totale spijsverteringssysteem, alle organen, spier-en gewrichtstelsel en psyche, zal behandeld worden. Ook vervolgafspraken zullen ongeveer een uur duren.

Schone voeten zijn een vereiste. Graag kort van tevoren wassen.

3- Behandeling puur Dorn

Deze behandeling bestaat alleen uit de Dorn-methode en omvat ongeveer een half uur.

U krijgt een beenlengte- en heuphoogtecheck plus de wervelcorrectie. Ook kunnen enkels, knieen, nek, ellebogen en vingers meegenomen worden bij de correcties