Rugpijn - Bekkenklachten - Nekklachten - Spierklachten - Knieklachten - Klachten bij bewegen

Uniek en zeer effectief: De Dorn-therapie wordt bij praktijk Heel-zaam gecombineerd met voetreflexologie, spierbehandeling en de Breuss-massage.

Wat is Dorn-therapie?
De Dorn-methode is een zachte wervel-correctietechniek zonder "kraken".
Dorn-therapie begint bij het corrigeren van een scheefstand van de basis; wanneer je scheef op je benen staat door scheefstand in het bekken leidt dit vaak tot rugkwalen, heupklachten, verzakkingen, nekklachten of kniepijn.
Dit kan ook bij kinderen al het geval zijn door bijvoorbeeld een moeilijke of hardhandige geboorte, wat dan vaak resulteert in het dragen van spreidbroekjes.

Door middel van de Dorn-therapie kan deze bekkenscheefstand op een pijnloze simpele manier geconstateerd en verholpen worden. U krijgt een oefening mee naar huis om het thuis zelf te kunnen bijhouden.

Vervolgens kijk ik de ruggewervelkolom na, waarna niet al te grote verschuivingen van de wervels in de loop van een paar behandelingen gecorrigeerd worden op een relatief pijnloze manier, waarbij u zelf meewerkt door met uw arm of been heen en weer te pendelen.
Deze pendelbeweging is nodig om de spieren die bij de verschoven wervel horen in beweging te brengen. Hierdoor wordt het spierstelsel "afgeleid" en is het niet bezig met het fixeren van de wervelkolom. De verschoven wervel laat zich zo makkelijker op zijn plaats schuiven.

Het liefst zet ik de eerste drie behandelingen één week, of zelfs korter, uit elkaar,
omdat uit ervaring gebleken is dat er op die manier de beste resultaten bereikt kunnen worden. Vrijwel altijd zult u van mij de gecombineerde behandeling ontvangen, aangezien die in mijn ogen de Dorn-therapie effectiever maakt.
Eventueel verdere behandelingen volgen met grotere tussenpozen.
Ook chronische problemen zoals scoliose zijn vaak in langere tijd nog goed te behandelen, evenals hernia-achtige klachten, of ischias.
Spit is vaak goed behandelbaar als circa 3 behandelingen elkaar redelijk snel kunnen opvolgen.

Contact

Voorbeeld van een Dorn-behandeling